İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması Türkiye'de geniş yankı buldu. Bir grup Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması ile harekatı protesto etti. Yaklaşık bin kişilik bir başka grup da İsrail'in Levent'teki başkonsolosluk binasına yürüdü.

Büyükdere Caddesi'nin iki şeridini trafiğe kapatan grup, konsolosluk binası önünde toplandı. Yürüyüş esnasında çevik kuvvet polisi, Büyükdere Caddesi ve konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup eylemini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava bonbandırmanlarının ardından akşam saatlerinde kara harekatını başlatması, Türkiye'de tepkilere neden oldu. Harekatın hemen ardından Galatasaray Meydanı'nda toplanan Filistin Halkı İle Dayanışma Derneği üyeleri ve bir grup Filistin'li basın açıklaması yaparak, harekatı protesto etti.

"İsrail'e ölüm.. Diren Filistin yalnız değilsin.." sloganları atan grup adına açıklama yapan Filistinli doktor Cemal Arvahi, Türk milletinin bu konuda çok duyarlı olduğunu bildiklerini ve Gazze'deki katliama tekpi göstereceklerini umduklarını dile getirdi. Arvahi, "Bu millet, peygamber efendimizin övgüsünü almış bir millettir. Türk bayrağı da bunu simgelemektedir. Bütün Türk vatandaşlarından destek bekliyoruz." diye konuştu.

BÜYÜKDERE CADDESİ ÜZERİNDE YÜRÜYÜŞ

Aynı saatlerde Büyükdere Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, yolun Sarıyer istikametindeki çift şeridini trafiğe kapatarak yürüdü. İsrail'in Levent'teki başkonsolosluğu önüne hareket eden grup, "Siyonit elçilik kapatılsın.. Filistin, yalnız değildir.." sloganları attı.

Filistin bayrakları ve Filistin adına mücadele etmiş, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden kişilerin posterlerini taşıyan grup, İsrail bayrağı yaktı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto eylemi devam ediyor. (CİHAN)

Hiç yorum yok: