"MİRZABEYOĞLU DAVASI" FURKAN DERGİSİ özel Sayısı
FURKAN DERGİSİ
MİRZABEYOĞLU DAVASI
ÖZEL SAYISI
İNTERNETTE
Sevgili Furkan okurları, yeni bir sayı ve yeni bir heyecanlarla yola devam ediyoruz…
Heyecanımız şu hikmete mebnî olsun istiyoruz: İnsan ilâhî rızaya mâtufen söz söyleyebilirse ne âlâ. Bunun dışında her söz, söyleyiş değil tökezleyiştir. Zira; hikmetten mahrum yavan söz mesabesindedir.
Hâdiseler âhir zaman hikmetince hızla ilerliyor. Hedef çok uzak olmasa gerek. Mesele, bu idrâkin yaygınlaşmasında. Gerisi, kolay addedilecek kâbilden…
Baran Dergisi’nin 191. sayısında Prof. Dr. Hasan Fehmi Üçışık bu kâbilden olmak üzere hatırlatmış:
«- Necib Fazıl hayattayken kendisini gördüm. Çok dolu, zaten çok şeyi kendisi anlatmış. 1960’dan sonra Fransız İhtilâli’ni anlatıyordu. “Burada nasıl olacak?” diye sorduğumda sanırım Osman Yüksel Serdengeçti; “yarım ihtilâl yeter” cevabını verdi.
- Yâni?
- Bir söz var, “Tokmağı çevirsek kapı açılır.”»
Evet…
Hâdiselerin bu hızlı seyrinde, tokmağa uzanan EL’in varlığı hissedilebiliyor. Bu el âdeta bir hayalet gibi dolaşıyor dünyanın dört bir yanında. Bu sebebtendir ki, kalblerine korku girenler her işlerinde beceriksizliklerini ifşâ eder oldular.
Zâhiri sebebler dünyasında hükümferma olan Determinist (sebeb-sonuç) düşüncenin, icatçısı Newton Fizik’i ile birlikte tedavülden kalktığına şahid oluyor insanlık.
Gelenin ne olduğuna dair alâmetler de hızla sökün etmeye başladı… Şu satırlara dikkat:
“Nasreddin Hoca’nın “hem-hem de” terkibinin uluslar arası konferanslarda saçaklı düşünceyi anlatmak için kullandığı düşünülünce, Kuantum fizikçilerinin tasavvuf ehliyle kolkola girmeleri artık imkânsızmış gibi gelmiyor.
Düşünce dünyasında işler gerçekten değişti. Belki bu defa, klâsik Batı düşüncesinin siyah-beyaz kurallara boğulmuş dünyasında zorlandığımız gibi zorlanmaz, Nasreddin Hoca’nın genlerinden bil-istifade, biraz mürekkeb yalamış, vasat bir Batılı aydının ilkokuldan itibarn aşina olduğu, çatalü kaşık der gibi rahatlıkla dillendirdiği bu kavramları sular seller gibi içselleştiririz.”
Alev Alatlı “Batı’ya Yön Veren Metinler” isimli dört cildlik yeni piyasaya çıkmış kitabının dördüncü cildinin 1784. sayfasında böyle diyor.
Bu eseri tavsiye ederiz. Batı düşüncesine yön veren fikir adamları nezdinde, Batılı insanın kafa yapısının şekillenmesine dair ilginç bilgiler mevcud. Bugüne kadar tercüme edilmemiş metinlerin de içinde bulunduğu bu eser, bizim bir başka sebeble de tatlı tebessümümüze sebeb oldu; İbda Mimarı Salih Mirzabeyoğlu’nun dört cildlik “Büyük Muztaribler” isimli eserini hatırladık… Yâni, Alev Alatlı takibte… Güzel!
Hülâsa, sıra, sular seller gibi içselleştirilmesi gereken FİKİR’dedir: “DOĞSUN BÜYÜK DOĞU BENDEN DOĞARAK.”
Sevgili Furkan okurları, bu hengâmede, yapılması gerekenlere hız verilmeli. Bulunduğunuz yer her neresi ise, oranın münbit hâle getirilmesi azmi içinde, insanımızı kafalarından ve gönüllerinden yakalamanın şartlarına mâlik olmaya çalışılmalı. Zira, zaman hem kısa, hem hızlı.
…
Sevgili Furkan okurları, mâlum olduğu üzere Türkiye’de “Adalet”, ilgili bakanlığın tabelasındaki altı harfin bir araya gelmesinden başka bir mânâ ifade etmiyor!.. Bir mânâ ifade etmediğini, 10 yıl önceki “Mirzabeyoğlu Davası”nda gördük. Bu sayımızda, Salih Mirzabeyoğlu’na İstanbul 6 no’lu DGM’nin, hiçbir delil olmadan münasib(!) gördüğü örgüt liderliğini ve yine münasib(!) gördüğü İDAM kararını tüm yönleriyle incelemeye çalıştık. Yaklaşık 70 sayfalık dosyamızda davanın iddianamesini, İbda Mimarı’nın savunmasını ve mahkemenin gerekçeli kararını okuyabilirsiniz. Ayrıca, “Mirzabeyoğlu Davası”nda yaşananlara avukat olarak şahid olan Güven Yılmaz’la yaptığımız röportajı okuduğunuzda sizler de o günleri yaşamış olacaksınız. Yine Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatlarından Ali Rıza Yaman da, hukukçu gözüyle “Mirzabeyoğlu Davası”nı en ince teferruatıyla inceliyor. Mütefekkir Mirzabeyoğlu’na İDAM vermesi için mahkeme başkanlığına getirilen dünün hâkimi, bugünün ise Ergenekoncuların avukatı Metin Çetinbaş’ın kimliğini Dr. Latif Denizci’nin makalesinde bulabilirsiniz.
Makale, şiir ve çizimlerle dopdolu bir Furkan’ı, gelecek sayıda buluşmak duasıyla sizlere takdim ediyoruz.
O’na emanet olunuz.
http://www.furkandergisi.com/
FURKAN DERGİSİ 39. SAYI TAM METİN OLARAK:
http://issuu.com/furkandan/docs/furkandergisi39
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder